Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

44,00 

Książka nie tylko prezentuje przepisy, ale również uczy, jak rozpoznawać najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny, ich liście, korę, igły, kwiatostany i szyszki. Dzięki temu każdy piknik stanie się wyjątkową przygodą pełną nowych smaków i aromatów.

1 w magazynie (może być zamówiony)

Add to Wishlist

Opis

Odkryj niezwykłe smaki natury z książką „Dzikie Zioła i Leśne Pokarmy” autorstwa Piotra Ciemnego, twórcy popularnej inicjatywy „Chwasty od Kuchni”. Ta książka to doskonały przewodnik dla miłośników piknikowania, którzy chcą odkrywać dzikie zioła, chwasty i leśne pokarmy w ich nieznanej odsłonie.

Ciesz się wyjątkowymi przepisami:

  • Chimichurri z gwiazdnicą pospolitą
  • Grillowana sałata z kwiatami lipy
  • Szarpane boczniaki BBQ
  • Miraliwki – oliwki z zielonych mirabelek

Książka nie tylko prezentuje przepisy, ale również uczy, jak rozpoznawać najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny, ich liście, korę, igły, kwiatostany i szyszki. Dzięki temu każdy piknik stanie się wyjątkową przygodą pełną nowych smaków i aromatów.

Dlaczego warto wybrać tę książkę?

  • Żywy ogień to magia: Przygotowane na ognisku potrawy są niepowtarzalne.
  • Pobudzenie wszystkich zmysłów: Piknik na łonie natury to uczta dla ciała i ducha.
  • Całoroczny sezon piknikowy: W lesie sezon piknikowy trwa cały rok.

O autorze:

Piotr Ciemny to regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie. Pracował w duńskich restauracjach nagrodzonych gwiazdkami Michelin, takich jak 108 i Alchemist. Jego praca sprawia, że znane rośliny odkrywamy na nowo, w zupełnie nieznanych dotąd odsłonach.

Zamów „Dzikie Zioła i Leśne Pokarmy” już dziś i rozpocznij swoją kulinarną przygodę w sercu natury!

Informacje dodatkowe

Wymiary21 × 16 × 2 cm

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…