Opis
Wosk Valhal Outdoor jest produkowany w Holandii według własnej receptury, a skład wybranych składników został starannie opracowany. Wosk Valhal Outdoor jest idealny do pielęgnacji żeliwnych patelni i akcesoriów, ale można go również używać do sezonowania żeliwnych przedmiotów.
Wosk jest twardy, ale można go łatwo rozprowadzić za pomocą gąbki lub szmatki. Ponieważ zdecydowano się na pracę wyłącznie z naturalnymi składnikami, wosk ma piękny naturalny jasnożółty kolor i można w nim wyczuć nutę wosku pszczelego.
Wosk VH.WAX można rozprowadzić bezpośrednio na żeliwnej patelni lub akcesorium, ale w celu uzyskania najlepszych rezultatów zalecamy wykonanie następujących czynności:
-Umieść żeliwną patelnię lub akcesorium w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Pozostawić przedmiot do nagrzania na 20 minut
-Gdy żeliwo jest jeszcze gorące, przetrzyj je ze wszystkich stron ściereczką lub papierem kuchennym za pomocą VH.WAX od Valhal Outdoor.
-Ponownie przetrzyj żeliwo inną czystą ściereczką, aby uzyskać cienką i równomierną warstwę wosku.
-Włóż żeliwną patelnię lub akcesorium z powrotem do piekarnika na 40 minut w temperaturze 250 stopni. Umożliwi to polimeryzację powłoki.
-W zależności od tego, jak gładki i/lub natłuszczony ma być żeliwny przedmiot, można powtórzyć ten proces dwa lub trzy razy.
Dane techniczne:
Numer EAN: 8719327150795
Waga: 160 g
Składniki:
Olej rzepakowy
Olej z pestek winogron
Wosk pszczeli
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.